Palm-Plaza NL/BE
Binnenkort een heropening ...?
! Palm-Plaza is (tijdelijk) gestopt !
Server verhuizing, onderhoud en upgrade! [U8]
CooleChriz
Palm-Plaza
25-08-2016 om 02:32
0
Voor het nieuwsartikel scroll je een stukje naar beneden onder de update logs voor de verhuizing.

Update logboek onderhoud- en verhuis werkzaamheden:


Alleupdates rond deze verhuizing,onderhoud,upgrade zullen in dit nieuws bericht vermeld worden. Dus niet via Twitter of Facebook.

Update 1 - 04-09-2016:
Zojuist is onze nieuwe host aangeschaft. Deze zullen wij alvast inrichten op de basis voor onze verhuizing. 

Update 2 - 09-09-2016:
Er wordt al hard gewerkt om de basis instellingen op orde te maken en alles al opnieuw te configureren. Dit wordt al gedaan om te zorgen dat het onderhoud zo kort mogelijk zal duren voor spelers!

Update 3 - 15-09-2016 18:20:
Onze server is zojuist offline gegaan voor de verhuizing, momenteel worden de eerste backups gemaakt alvorens de data opgeschoond gaat worden voor een 2de backup.

Update 4 - 16-09-2016 19:15:
Alle gegevens worden opgeschoond, Alle data ouder dan 2 maanden zal worden verwijderd. Hierbij zullen dus ook accounts van meer dan 2 maanden oud verwijderd worden. Indien je je gegevens weer wil laten inladen is dit later mogelijk via een ticket.

19:20:
Alle werelden zijn vannacht op fouten gecontroleerd tot 3x toe om te zorgen dat alle werelden weer stabiel zijn. Deze worden nu uitgetest op fouten.

22:00:
Alle werelden zijn volledig gescand en werken naar behoren na een grondige test. Deze worden nu geupload naar onze nieuwe host.

Update 5 - 17-09-2016 12:10:
Onze serverIP linkt vanaf nu door naar onze nieuwe server. Het kan nog tot 24 uur duren voordat dit voor iedereen werkt. Daarom is ervoor gekozen om deze nu alvast om te zetten zodat deze morgen voor iedereen weer werkt.

Update 6- 14:20:
Momenteel worden de opgeschoonde gegevens gebackupt. hierna zullen alle data afhankelijke plugins omgezet worden naar onze nieuwe server.
Verwachting is dat vannavond omstreeks 20:00 uur alles overgezet is om daarna nog enkele testen uit te voeren.

Update 7 - 23:40:
Door diverse tegenslagen met het omzetten van onze gegevens is het doel niet gehaald om rond 20:00 alle gegevens om te zetten hierdoor zal onze testen ook verschuiven. Verwacht wordt nog steeds dat zondag laat middag de server weer zal openen. Dit is nog onder voorbehoud!

Update 8 - 18-09-2016 12:25:
Alle plugins zijn over gezet naar de nieuwe server. Momenteel worden alle testen uitgevoerd op volledigheid en daarna zullen alle persoons gegevens omgezet worden. Ook deze zullen waar mogelijk gecontroleerd worden waarna wij omstreeks 15/16:00 weer zullen openen indien alles verloopt zoals gehoopt.


Orgineel bericht:

Beste spelers,
 
Palm-Plaza gaat verhuizen naar een nieuwe host. Deze verhuizing
zal dan ook voor overlast gaan zorgen in de zin van downtime van onze server.
Onze verhuizing zal plaats vinden vanaf 15 september 2016*.
Onze verwachting is om weer online te zijn op 18 september 2016*.
 
Wat gaat er allemaal gebeuren?
01. Als aller eerste zullen wij een volledige server backup nemen. (Met uitzondering van Dynmap)
02. De gehele server zal lokaal eerst getest worden of alles goed is overgenomen.
03. Alle werelden zullen volledig op fouten gecontroleerd worden en waarnodig hersteld worden.
3a. Letop, deze actie er voorzorgen dat er gegevens verloren gaan. Wanneer jij dus een gebied kwijt bent laat dit dan via een ticket weten. Er zal dan gezorgd worden dat deze gegevens hersteld worden.
04. Wij zullen de nieuwe server bestellen/kopen en gelijk upgaden naar 8GB ram (Voor onze toekomstige minigames planning)
05. De nieuwe server wordt vanaf 0 opgezet.
06. Alle plugins worden opnieuw geinstalleerd en geconfigureerd.
07. Alle spelers gegevens zullen weer worden toegevoegd aan het systeem.
08. Alles wordt grondig getest op werking en compleetheid.
09. Wij zullen onze server weer openen.

Enkele handige tips:
- Voor steden is het handig om voldoende geld op jouw stad te hebben staan, aangeraden wordt om minstens 350 Cocosnoten (2 weken) er op te hebben staan. Dit omdat je tijdens het onderhoud geen cocosnoten op jouw stad zal kunnen zetten!
 
- Zorg dat je een overzicht hebt met al jouw belangrijke items en de eventuele enchants ervan. Wanneer je spullen kwijt raak kun jij dit makkelijker opgeven en wij makkelijker herstellen.
 
- Maak screenshots (En zorg voor de Coordinaten (XYZ) van jouw volgebouwde gebieden. Wanneer er gebieden verloren gaan als gevolg van mapfouten kunnen wij makkelijk zien om welk gebied het gaat.

Donatie systeem:
Na de verhuizing zal het donatie systeem dat wij nu gebruiken tijdelijk niet bruikbaar zijn. Dit komt omdat deze donatiesysteem gekoppeld is aan onze host. Wij zullen dit systeem pas na de verhuizing omzetten omdat onze prioriteit de server online brengen is.
 
Mogelijk gestelde vragen:
V: Waarom verhuist Palm-Plaza eigenlijk?
A: Met het opstarten van Palm-Plaza is er gekozen om een duurdere host te kiezen waarbij goede support aangeboden werd voor Minecraft servers. Na 1.5 jaar zijn wij in ervaring gegroeit en is besloten om naar de dochter onderneming te gaan van onze huidige host. Deze bied de support niet meer aan die wij nu hebben en is daarom goedkoper. Op deze manier kunnen wij Palm-Plaza nog langer online houden voor jullie ;)
 
V: Waarom duurt de verhuizing 4 dagen
A: Wij hebben ervoor gekozen om bij de verhuizing direct grootschalig onderhoud te plegen aan onze server. Aangezien de server toch offline is kunnen wij deze werkzaamheden samenvoegen. Om daarna minder overlast te geven.
 
V: Veranderd het serverIP ook?
A: Ja, het IP zal veranderen, maar zolang je met mc.palm-plaza.nl ingelogd hoef je niets te doen en gaat alles vanzelf.
 
V: Wordt alles gereset?
A: Nee. Alle gegevens zullen overgenomen worden naar onze nieuwe server, als het goed is zul je dus geen gegevens kwijt raken. Is dit wel het geval? Meld dit dan zo snel mogelijk in een ticket zodat wij dit kunnen oplossen.
 
V: Krijgen wij een vergoeding voor de tijd dat wij Palm-Plaza niet kunnen spelen?
A: Nee, er zal geen vergoeding worden gegeven aan spelers.

Heb jij nog een vraag die hier niet bij staat?
Stel je vraag dan via: Twitter, Facebook, Helptool of in de server aan CooleChriz.

 
Disclaimer:
* = Deze dagen zijn nog onder voorbehoud. Het onderhoud kan eerder/later beginnen/afgerond worden dan hierboven genoemd.
 
- Palm-Plaza stelt zich niet aansprakelijk voor de eventuele schade die deze verhuizing kan aanrichten aan jouw gegevens.
- Wij zullen dan ook alleen jouw belangrijkste spullen herstellen wanneer deze verloren gaan.
- Steden zullen NIET vergoed worden wanneer deze tijdens het onderhoud falliet gaan!
- Aangeven van verloren items is alleen mogelijk met bewijs van screenshots (Inclusief datum/tijd)!! en het precieze enchants die er opstaan
- Aangeven van verloren gebied is alleen mogelijk met bewijs van screenshots (Inclusief datum/tijd) en de precieze locatie (XYZ)
Reacties
Reacties zijn uitgeschakeld op dit nieuws bericht.
Advertentie
Palm-Plaza maakt gebruik van advertenties om een deel van onze kosten te kunnen dekken. Denk hierbij aan: De gameserver, webhosting, domeinnaam en overige kosten van Palm-Plaza. Door deze advertenties kunnen wij Palm-Plaza gratis blijven aanbieden zonder verplichtingen om items kopen.